הגדלת חזה, ברוב המקרים, נעשית מתוך שיקול אסתטי ולא מתוך צורך רפואי. השיקולים לביצוע הניתוחים עשויים להיות אישיים ואסתטיים ולנוע החל מחזה קטן ובלתי מפותח ועד לחזה שהתרוקן עקב שינויים הורמונליים, שיקולים חברתיים כמו השפעה של כלי התקשורת על דימוי גוף האישה או אפילו שיקולים פסיכולוגיים כמו דימוי גוף ירוד.
בכל אחד מן המקרים, את הניתוח ניתן לבצע רק החל מגיל 18 ומעלה, כיוון שאז בדרך כלל מסיים הגוף את התפתחותו וגודל וצורת השדיים מתקבעים.
כיצד מתבצע ניתוח להגדלת חזה?
הניתוח מתבצע על ידי הכנסת שתלי סיליקון לשד. את השתלים ניתן להכניס בדרכים שונות – דרך חתך הממוקם תחת השד, סביב הפטמה או חתך בבית השחי. כאשר השתל מוכנס לשד, המנתח יכול לבחור האם למקמו תחת רקמת השריר או מעליה.
באיזה סוגי שתלים נעשה שימוש בניתוח להגדלת חזה?
קיימים שני סוגי שתלים נפוצים: העגולים והאנטומיים. שתל עגול, כשמו כן הוא, מעניק צורה עגולה לשד בעוד השתל האנטומי מעניק צורה אגסית וטבעית יותר לשד. השתלים נבדלים זה מזה ברמת הצמיגיות שלהם וזאת נבחרת על ידי האישה בהתאם לרצונה, טרם הניתוח. רמת הצמיגיות של השתל משפיעה על מראה השד לאחר הניתוח, כך ששתל צמיג, המלא ב-100% ג'ל בנפחו, יעניק מראה מתוח ומעט נוקשה לשד, בעוד שתל המלא ב-80% מנפחו בגל, יעניק מראה אך וטבעי יותר.
בעבר היה נפוץ סוג שתל נוסף, העשוי מי מלח, כיוון והוא מעניק תחושה טבעית ונעימה יותר בשד. עם זאת, תוצאות הניתוח טובות פחות כאשר עושים שימוש בסוג שתל זה ולכן כיום כבר לא עושים בו שימוש.
כל ההחלטות אודות סוג השתל, מידת צמיגותו ומיקומו בשד, יתקבלו על ידך בפגישת הייעוץ טרם הניתוח ותוכלי להיעזר במנתח על מנת לקבל את ההחלטה המתאימה עבורך, בהתאם לרצונותייך.
כמה זמן אורך ניתוח להגדלת חזה?
ניתוח להגדלת חזה נערך בדרך כלל שעה ונעשה תחת הרדמה כללית. לאחר הניתוח תצטרכי להישאר בבית החולים למשך הלילה, לצורך השגחה.
מהם הסיבוכים האפשריים לאחר הגדלת חזה?
דליפת השתל – אם כי מדובר בסיבוך נדיר מאוד שתלים מודרניים, הידועים באיכותם החזקה ועמידותם הרבה.
צניחת השד – נשים שבחרו בשתל גדול עלולות לחוות צניחה שד לאחר זמן מה בשל גודלו של השתל. לרוב הצניחה תהיה קלה ובלתי מורגשת אך במידה ותתרחש צניחה משמעותית – ניתן יהי לתקנה באמצעות הרמת חזה.
הפחתה ברגשיות השד – נשים רבות מתלוננות כי לאחר הניתוח, הן מאבדות תחושה בשד או בפטמה. לעיתים אף מדובר בתופעה הפוכה המציעה רגישות יתר בשד. בדרך כלל מדובר בתופעה אשר חולפת מעצמה והתחושה בשד חוזרת תוך מספר חודשים.
התקשות או התכווצות השד – הגוף נוטה ליצור מעטפת סביב שתל השד, אשר עלולה להתעבות, להתקשות או להתכווץ ולהוביל לתחושה של שד קשה או לא נעים. ניתן להתגבר על התופעה באמצעות עיסוי השד באופן יום יומי, אך אם מדובר בהתעבות קשה – ייתכן ויהיה צורך בטיפול כירורגי.
סיבוכים אפשריים נוספים הם פגיעה ביכולת להיניק, תזוזת השתל בתוך השד (תוך כדי עיוות השד), היווצרותן של פטמות בולטות, הצטלקות בלתי תקינה של חתכי הניתוח והופעתם של קפלים בעור השד.
יש לזכור כי סיבוכים אלה אינם נפוצים וברובם המכריע של ניתוחי הגדלת חזה, התוצאות חיוביות ומובילות לחזה גדול, מורם ויפה.