הרבה מהמיתוסים הנוגעים בניתוחים פלסטיים בכלל, ובשתלי סיליקון המשמשים לניתוחי הגדלת חזה, הם שגויים, ואף עלולים לעורר חרדה בקרב מטופלות ולגרום להן לוותר על הניתוח. להלן כמה מהמיתוסים על שתלי סיליקון בחזה והאמת העומדת מאחוריהם:
1. שתלי סיליקון אינם בטוחים לשימוש
לא נכון; שתלי הסיליקון אלו הם מהמוצרים הרפואיים הנחקרים ביותר. עשרות שנים של מחקרים מקיפים בכל העולם הוכיחו את הבטיחות והיעילות שלהם. כיום שתלי הסיליקון אף עמידים יותר בפני מתח ולחץ.
2. שתלי סיליקון יוצרים חזה קשה ולא טבעי
נכון חלקית; שתלים בחזה עשויים לעתים להיות גמישים פחות בהשוואה לחזה טבעי, אבל על פי מחקרים שנעשו נמצא כי 9 מתוך 10 נשים שעברו הגדלת חזה היו מרוצות מאוד מהתוצאות. לחזה אחרי השתלת סיליקון יהיה לעתים מרקם נוקשה יותר, משום שגוף האדם אוטומטית יוצר רקמות צלקת סביב כל חומר זר שמושתל בגוף.
3. שתלי סיליקון יכולים לגרום לסרטן ולמחלות אחרות
לא נכון; אין שום ראיות רפואיות המוכיחות כי לנשים בעלות שתלים בחזה יש סיכוי גבוה יותר לחלות בסרטן השד ובמחלות אחרות. יתרה מכך, נשים שחולות בסרטן השד ועוברות כריתה לרוב גם עוברות שחזור שד באמצעות שתל סיליקון.
4. לא ניתן להיניק עם שתלי סיליקון
לא נכון; גם למיתוס זה אין ראיות רפואיות. כיום ברוב הניתוחים להגדלת חזה השתל מוכנס עמוק לרקמת העור או מתחת השריר, ובשל מיקומו אין מגע בין השתל לרקמת השד ולצינוריות החלב.
היכולת להיניק בהצלחה שונה בין כל אישה ואישה, בין שיש לה שתלי סיליקון או לא.
5. שתלים מקשים על איתור סרטן השד
לא נכון; באופן כללי, מומלץ לכל הנשים שיערכו בדיקה עצמית יוצר ויעקבו אחרי שינויים וגושים בחזה, ושיעברו בדיקה שנתית אצל רופא מגיל מסוים. בדיקת הממוגרפיה נעשית בתנוחה מיוחדת הנקראת "אקלנד", והיא שיטה אמינה ובטוחה המותאמת לנשים שעברו הגדלת חזה.
6. צריך להחליף את השתלים באופן קבוע כל כמה שנים
נכון חלקית; את השתלים הישנים יותר אכן נהוג היה להחליף בתוך כמה שנים, אך כיום ישנם שתלים שיכולים להישאר כ-25 שנים, ולעתים אף יותר. תוחלת החיים של השתלים משתנה בהתאם לסוגם. ישנם שתלים בעלי תוחלת חיים מוגבלת, וייתכן ויהיה צורך להחליפם בשלב כלשהו.