5 דברים שאתן חייבות לדעת לפני ניתוח חזה – ד"ר ליאורה הולנדר
טקסט הלוגו של ד

5 דברים שאתן חייבות לדעת לפני ניתוח חזה

אם החלטתן לעבור ניתוח חזה, חשוב שתדעו לקראת מה אתן הולכות, ושהמנתח הפלסטי שבחרתן ישתף אתכן בכל המידע הרלוונטי על ההתאמה לניתוח, הפרוצדורה הניתוחית עצמה, ההחלמה מהניתוח והחיים שאחריו. כמה דברים שצריך לדעת ולעשות לפני ניתוח חזה:

1. מטרת הניתוח

ההחלטה לעבור ניתוח חזה, בין שמדובר בהגדלה, הקטנה או הרמת חזה, אינה צריכה לנבוע מתוך רצון לרצות מישהו אחר, או כי מישהו שכנע אתכן לעבור את הניתוח, אלא אך ורק משיקולכן ורצונכן האישי.
הסיוע היחיד שאתן צריכות הוא התייעצות עם המנתח הפלסטי כדי לקבל חוות דעת מקצועית ולקבל ממנו את כל המידע הנחוץ על הניתוח כמו ההכנה לניתוח, הסיכונים, סוג השתלים, תהליך ההחלמה ועוד. חשוב להרגיש בנוח עם המנתח שבחרתן ולהבין בפירוט את כל התהליך.

 ניתוחי חזה

2. המנתח הפלסטי והמרפאה

חשוב לבדוק את התעודות הרשמיות של המנתח שבחרתן ואף את זו של המרפאה עצמה. אם אתן לא בטוחות ותרצו מידע נוסף תמיד תוכלו לפנות לאגודה הישראלית לכירורגיה פלסטית, שבה רשומים שמות כל המנתחים הפעילים.

3. מיקום השתל

 

יש שתי אופציות למיקום השתל בחזה. האופציה הראשונה היא מעל השריר והאופציה השנייה היא מתחתיו. תתייעצו עם הרופא המנתח מה עדיף בשבילכן ומהם היתרונות והחסרונות של כל אחד מהמיקומים האפשריים.

4. תוחלת החיים של שתלים בחזה

לא כל המטופלות מודעות לכך שהשתלים בחזה אינם עמידים לנצח, וצריך להחליפם פעם בכעשר שנים (תלוי בסוג השתל). לכן, אם אתן שוקלות לעבור ניתוח הגדלת חזה, חשוב לקחת בחשבון עלויות נוספות של ניתוחים בעתיד.

5. תזמון הניתוח

כשמתכננים לעבור ניתוח פלסטי כלשהו, יש לפנות זמן לא רק לניתוח עצמו אלא גם לתקופת ההחלמה שלאחריו. אורך תקופת ההחלמה משתנה בין מטופלת אחת לשנייה, אך מומלץ להיערך לתקופת התאוששות של כשלושה שבועות, ולתזמן את מועד הניתוח בהתאם כדי לאפשר לגופכן להחלים בנחת.

 

© כל הזכויות שמורות

קידום אתרים - אקסטרה דיגיטל