ניתוח הצמדת אוזניים נועד לתקן אוזניים בולטות ומבוצע בעיקר בגילאים צעירים. תופעה של אוזניים בולטות שכיחה בקרב 5% מהאוכלוסייה, ללא הבדל בין בנים לבנות. במקרים רבים מדובר נטייה משפחתית העוברת מדור לדור. במקרה של אוזניים בולטות, הזווית בין אפרכסת האוזן לקרקפת גבוהה מהזווית המקובלת. במקרים חמורים תיתכן זווית של 90 מעלות הניתוח נעשה מסיבות אסתטיות בלבד, ואין לכך שום השפעה על מצב השמיעה
כיום נהוג לבצע את הניתוח מוקדם ככל האפשר כדי למנוע סבל מיותר מילדים הסובלים מהצקות ומהעלבות.
מאיזה גיל ניתן לעשות את הניתוח ?
ניתוח להצמדת אוזניים מבוצע מגיל 6-5, שכן בגיל זה רוב סחוס האוזן מפותח לחלוטין והאוזן הגיעה כמעט לגודלה המלא. אין מניעה לבצע את הניתוח בכל גיל.
תהליך הניתוח
בתהליך הצמדת האוזניים מבוצע חתך במקום נסתר לעין, לרוב מאחורי אפרכסת האוזן, אשר ממנו יוסרו עודפי סחוס ועור. מדובר לרוב בניתוח פשוט ומהיר המותאם לחזרה מהירה לשגרה אצל ילדים. כמו כן מבוגרים יכולים להסתפק בהרדמה מקומית עם טשטוש, ואילו ילדים יזדקקו להרדמה מלאה. לאחר הניתוח תופרים את החתך וחובשים את האוזניים למניעת זיהומים.
כמה זמן נמשך הניתוח?
הניתוח נמשך שעה וחצי עד שעתיים.
תופעות לאחר הניתוח
לאחר הניתוח תבוצע חבישה שתוסר לאחר כ-5 ימים. עד להסרת החבישה אין להרטיב את הראש.
ייתכנו שטפי דם, בצקות ומעט כאבים ולכן יש להימנע ממאמצים בשבועיים הראשונים ומשכיבה על האוזניים בימים הראשונים.
הצלקת הניתוחית
חתך הניתוח ממוקם בדרך כלל מאחורי האוזן ואינו נראה לעין. התיקון האסתטי הוא לכל החיים ואין צורך בניתוח נוסף או תיקונים בהמשך.
מהם הסיבוכים האפשריים של הניתוח?
ראשית חשוב לציין כי הסיבוכים בהליך זה הם נדירים ביותר אך למרות זאת ישנה אפשרות של חוסר סימטריה בין האוזניים, חזרה של בלט אוזן מצד אחד או משני הצדדים, כאבים, שטפי דם וחוסר תחושה, נמק של עור ו/או של סחוסי האוזן.
משך החלמה
כשבועיים
תמונות לפני ואחרי הצמדת אוזניים
ראו גם: ניתוחי הצמדת אוזניים לילדים